För att spela din bästa golf krävs rätt utrustning!

Som tränare är vår ambition att dina klubbor ska användas så lite som möjligt.  

Låt oss utveckla detta lite. I våra ögon är det först när det slås färre slag under en golfrunda vi får ett kvitto på att vi lyckats i vårt uppdrag som tränare till våra elever och medlemmar.

Dagens högteknologiska utrustning och alla nyheter inför säsongen 2020 kan verkligen göra stor skillnad. På Bokskogen Golf Academy har vi noga valt ut ett sortiment av ledande varumärken och modeller som ger oss unika verktyg att påverka våra elevers golfspel på alla plan. Vi lägger lika mycket energi och noggrannhet i en Studio Game Fitting av klubbor och bollar där vi använder både Trackman- och FlightScopeteknologi som när vi testar fram de skönaste och stabilaste golfskorna eller att ger våra bästa råd och tips för val av funktionsmaterial i regn- och vindkläder.

Golf blir helt enkelt roligare när spelet utvecklas och alla vi på Bokskogen Golf Academy gör alltid vårt yttersta för att våra elever och medlemmar ska nå sina mål och inte minst slå färre slag på golfbanan!

Titleist

1933 är ett år som skulle visa sig förändra golfindustrin på många sätt. Grunden till världens idag ledande tillverkare av golfbollar lades i och med att amatörspelaren Phil Young hade missat en viktig putt. Han misstänkte att golfbollen var orsaken. Phil lät röntga golfbollen han spelat med hos en vän som var tandläkare och mycket riktigt konstaterades att golfbollens kärna inte var centrerad. Två år senare såg den första golfbollen med namnet Titleist tillverkad av Acushnet Company dagens ljus. Kvalitet och precision var signumet och en ny era inom golfutrustning hade startat.

Titleist »

Titleist Bob Vokey Wedges

Wedgar i en golfspelares bag måste vara exakta och fyller en väldigt specifik funktion av spelet. Att kunna tolka vad en golfspelare önskar för typ av höjd, längd och känsla i ett slag är en sak. Förmågan att översätta dessa önskemål till verkliga specifikationer i form av loft, bounce och exempelvis vilken typ grind klubbhuvudet ska ha är en konstart. Idag finns ingen som besitter så mycket erfarenhet och yrkesskicklighet som Bob Vokey.

Titleist Bob Vokey Wedges »

Titleist Scotty Cameron

Kunskap och gediget intresse går ofta i arv. Så även i Scotty Camerons fall vars far med sitt stora kunnande och brinnande intresse för golf lade grunden hos Scotty för det som skulle bli ett av golfindustrins mest ikoniska varumärken.

Allt började i ett garage i Kalifornien på 1960-talet där far och son experimenterade med design av klubbhuvuden, grepp och framför allt kombinationen av vad ögat såg och den emotionella känslan av att använda klubban. Gediget hantverk, materialval och design blev de ledord Scotty Cameron tog med sig på sin yrkesbana som 1994 ledde till att Cameron Golf International och Titleist blev partners inom golfindustrin.

Titleist Scotty Cameron »

Callaway

I över 30 år har Callaway framgångsrikt funnits på golfmarknaden med ett signum av innovativ design och att alltid tänja på gränsen vad gäller synbar funktion. Grundaren Ely Callaway lanserade 1991 en av golfindustrins mest revolutionerade produkter, en serie metalwoods med namnet Big Bertha.

Dundersuccé är ett milt uttryck i sammanhanget då denna modell lade grunden till en av världens idag största och mest framgångsrika aktörer på den globala golfmarknaden. Efterföljarna idag heter Epic Flash och Maverik som är det självklara valet för många av världens mest framgångsrika tourspelare inklusive Henrik Stenson.

Callaway »

Ping

Den norskfödde ingenjören Karsten Solheim introducerades till golfspelet vid 42-års ålder via arbetskollegor på General Electrics i Arizona. Puttningen hade minst sagt mer att önska och Karsten Solheim började därför experimentera med en egen putterdesign.

Modellen som han kallade 1-A hade en för den tiden en unik skaftinfästning centrerat till mitten av ett rektangulärt huvud istället för i hälen som var standard på 1960-talet. Efter att flertalet gånger själv testat puttern noterade Karsten Solheim att klubbhuvudet vid bollträffen gav ifrån sig ett mycket speciellt ljud som lät som ett PING. Puttern fick därför namnet PING 1-A och ett av golfindustrins mest innovativa företag hade därmed börjat sin framgångsresa.

Ping »

FootJoy

Ett av de äldsta idag existerande företagen på golfmarknaden är samtidigt ett av de modernaste. FootJoy grundades 1857 i Brockton utanför Boston i USA och har en över 150-årig tradition av att tillverka golfskor.

Modeller som Classics och DryJoys kommer för alltid att finnas med bland produkter som haft en mycket stor inverkan på alltifrån tourspelare till vanliga konsumenters golfspel. The #1 Shoe in Golf är ett signum som är lika rätt då som nu. Med modeller som Pro/SL, Flex eller varför inte ett par helt egendesignade MyJoys är varumärket idag hetare än någonsin.

FootJoy »