Therése Nilsson

Therése Nilsson har en mycket gedigen bakgrund både som tränare och golfspelare. Tävlingskarriären tog fart rejält med en tidig landslagsdebut i de Nordiska Mästerskapen redan vid 14 års ålder. Therése representerade Sveriges landslag mellan åren 2000-2008 och spelade under den perioden bland annat två lag-EM.

Efter gymnasiet flyttade Therese till USA för att studera och spela golf på Lamar University i Texas. Under studietiden blev det hela 6 individuella segrar och ett stort antal utmärkelser för de prestationer som starkt bidrog till lagets många framgångar. Efter hemkomsten 2009 var steget naturligt att starta en professionell spelarkarriär med hela Europa som arbetsplats där Therése representerade  Bokskogens Golfklubb.

2012 valde Therése att övergå till tränaryrket och inledde sin yrkesbana på Bedinge Golfklubb och har sedan dess jobbat på Vellinge Golfklubb och senast på Örestads Golfklubb.

Therése är en mycket välutbildad tränare med erfarenhet från väldigt många av PGAs olika utbildningssteg samt en certifiering som BioSwing Dynamics Professional. Therése framgångsrika tävlingskarriär i kombination med detta gör att vi har en oerhört kompetent kvinnlig tränare i vårt team på Bokskogen Golf Academy.