Patrick Oderling

Patrick Oderling har arbetat med golf i en mängd olika roller sedan studietiden i Ystad på 80-talet. Mellan 1986-1990 var Täby Golfklubb norr om Stockholm adressen för uppdraget som assisterande tränare till den legendariske instruktören Thure Holmström. Mellan 1991-1992 var Malmö Golfklubb arbetsplatsen för att året efter värvas över till Landskrona Golfklubb i uppdraget som heltidsanställd junior- och elittränare. 1997 intog Patrick rollen som huvudansvarig för den totala golfverksamheten kopplat till Golfgymnasiet i Landskrona.

Erfarenhet som tränare från vår hemmaklubb finns även det i bagaget då Patrick bistod oss som tränare med sina kunskaper från millenniumskiftet fram till 2003. Det mycket uppskattade avtrycket som tränar- och spelarutvecklare inom Skåne som golfregion blev genom åren allt tydligare och 2009 föll det sig naturligt att Patrick tillträdde rollen som huvudansvarig verksamhetsutvecklare för Skånes Golfförbund vilket var rollen fram till 2019.

I kombination med sina olika framgångsrika tränar- och utvecklingsuppdrag sedan mitten av 80-talet har Patrick de senaste 8 åren fördjupat sig i hur vår mentala sida påverkas och inte minst kan förbättras. Flow och sömn är områden som har stor inverkan på vår prestation och resultat. Kunskapen inom dessa områden gör att Patrick idag har nära samarbeten med en mängd elitidrottare med alltifrån golfspelare till bowlingspelare, innebandyspelare och SHL-laget Malmö Redhawks.

Inom näringslivet är Patrick en mycket uppskattad coach och föreläsare. Patricks huvudsakliga uppgift inom Bokskogen Golf Academy kommer från säsongen 2020 och framåt bli att kombinera klubbens uppdrag kring juniorutveckling med att bedriva utbildning och leda kurser inom mental coaching av golfspelet för elever och medlemmar.