All teknologi och hjälpmedel du behöver för att bli en bättre golfspelare.

Varje golfspelare är unik.

All utrustning i bagen ska vara anpassad efter golfspelarens teknik, fysik och inte minst fylla en given funktion ute på golfbanan. Detta gäller alla oavsett handicap, kön eller ålder.

Under tillfället då vi träffas i vår studio på Bokskogen Golf Academy för att skräddarsy våra elevers nya utrustning börjar vi alltid med en kortare intervju där eleven får berätta om sina önskemål och vad som ska förändras eller förbättras i golfspelet. När vi vet detta börjar vi sedan med att titta på hur eleven slår med sin befintliga klubba eller set och därmed får vi en bra bild av vad vi utgår ifrån. Givetvis beaktar vi också hur elevens teknik och fysiska förutsättningar påverkar sättet att slå golfbollen.

I vår studio har vi tillgång till all den senaste teknologin och viktiga hjälpmedel i form av Trackman, FlightScope, Swing Catalyst, Smart2Move och Kinexit så vi snabbt och enkelt kan analysera viktiga mätvärden kring exempelvis sving- och bollhastighet eller kroppens rörelseförmåga. Detta kombinerar vi sedan med elevens feedback och känsla från testerna samt vad våra tränade ögon uppfattar när vi ser eleven slå. Hos oss använder vi alltid riktiga Titleistbollar för att allt ska bli så äkta som möjligt och jämförbart med spelet ute på golfbanan. Studio Game Fitting är en service för elever och medlemmar som är tillgänglig och bokningsbar under hela året.

Den fysiska anpassningen av golfklubban startar med att först bestämma rätt skaftlängd, grepptjocklek och lievinkel. Nästa steg är att bestämma skaftflex, flexpunkt och inte minst klubbmodell. Vi har ett enormt stort utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från Titleist, Ping och Callaway som gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs personliga och unika behov. Det som avslutar en Studio Game Fitting är att bestämma set make up, det vill säga exakt vilken mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion samt vilken bollmodell som har de egenskaper som bäst matchar det samlade behovet ute på golfbanan.

En Studio Game Fitting hos är inte klar bara för att den nya utrustningen är redo för leverans. Vi gör alltid en sista uppföljning och vill försäkra oss om att resultatet blev som eleven tänkt sig och att allt verkligen fungerar ute på golfbanan. Kanske är det något som behöver en liten extra finjustering av den nya utrustningen för att allt ska kännas helt perfekt och tryggt.

Det är först då vi på Bokskogen Golf Academy är helt nöjda!

Teknologi vi använder i vår studio: